مشاوره
جلسه دموکاتالوگ
عضویت در خبرنامه

آشنایی با نرم افزار حسابداری پیمانکاری و نرم افزار حسابداری ساختمان سازی

نرم افزار حسابداری ساختمان سازی و ادغام با نرم افزار پیمانکاری

نرم افزار حسابداری ساختمان سازی چه کاربردی دارد؟ با نرم افزار حسابداری پیمانکاری آشنا هستید؟ اگر به محیط اطراف خود نگاه کنید، هر روز شاهد ساخت و سازهای جدید خواهید بود، ساخت این سازه­‌ها حاصل تلاش گروهی از افراد و شرکت­‌ها است، که با نام شرکت­‌های پیمانکاری شناخته می­‌شوند

آشنایی با حسابداری ساختمان سازی و استفاده از نرم افزار حسابداری ساختمان در شرکت‌­های پیمانکاری موجب گردید تا در این مقاله نسبت به ارائه شرح مختصری در رابطه با نرم افزارهای حسابداری پیمانکاری، ویژگی­‌ها و امکانات نرم افزار پیمانکاری و مزایای نرم افزار حسابداری ساختمان پرداخته شود.

خواندن مقاله نرم‌ افزار حسابداری ساختمان سازی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مدیران مالی موسسات
پیمانکاران و کارفرمایان
علاقمندان به کارهای پیمانکاری

نرم افزار حسابداری پیمانکاری برای چه تجارت‌هایی مناسب است؟

در تمامی مشاغل به علت وجود هزینه و درآمد، حسابداری وارد شده و گریز از آن امکان پذیر نیست، در این خصوص تکنولوژی با طراحی و تولید نرم افزارهای حسابداری به کمک حسابداران آمده است.

شرکت­‌ها در جهت نظم‌دهی به کسب و کار خود، کاهش خطای انسانی و کاهش هزینه و زمان از نرم افزارهای حسابداری استفاده می­‌کنند. با استفاده از زمانبندی تولید MPS در یک واحد تولیدی، مقدار و زمان تولید محصول در طول دوره مشخص می‌گردد.

وجود حسابداری پیمانکاری در شرکت‌­های پیمانکاری در جهت نظم‌دهی و پیش­برد امور مالی شرکت الزامی‌ست، در گذشته به علت سنتی و دستی بودن حسابداری میزان خطای انسانی در محاسبات بالا بوده و این امر در مدت زمان طولانی صورت می­‌گرفت.

امروزه با طراحی و تولید نرم افزار حسابداری پیمانکاری اجرای فرآیند حسابداری در یک شرکت پیمانکاری تسهیل شده و امکان مدیریت همزمان چند پروژه و تحلیل اطلاعات مالی پروژه با سرعت و دقت زیاد امکان پذیر می‌گردد. برای انعقاد قرارداد پیمانکاری باید سه مرحله پشت سر گذاشته شود که در تصویر زیر به آن اشاره کرده‌ایم.

مراحل قرارداد در نرم افزار حسابداری پیمانکاری و نرم افزار حسابداری ساختمان سازی

مراحلی که برای عقد قرارداد پیمانکاری باید رعایت شود

انواع روش های حسابداری پیمانکاری

حسابداری پیمانکاری یکی از شاخه‌های حسابداری به شمار می‌­آید که در آن وظیفه گروه حسابداری ثبت هزینه و درآمد مطابق اصول پذیرفته شده حسابداری و براساس استاندارهای حسابداری و در نهایت محاسبه سود و زیان پروژه مربوط به پیمانکار با استفاده از نرم افزار پیمانکاری است.

برای حسابداری پیمانکاری دو روش کلی به شرح زیر وجود دارد که پیمانکاران مطابق شرایط پروژه خود اقدام به انتخاب یکی از این روش‌­ها می­‌کنند.

  • روش درصد پیشرفت کار: درآمد پیمان در روش درصد پیشرفت کار متناسب با پیشرفت کار شناسایی می‌شود، در این روش در یک دوره مالی میزان درآمد با هزینه‌­های واقع شده برای رسیدن به آن مرحله از پروژه مقابله می­‌شود.

در نهایت بخشی از درآمد به عنوان سهم قابل تخصیص به دوره تکمیل شده گزارش می­‌گردد. از مزیت اصلی این روش مطابق هزینه و درآمد در هر دوره به صورت صحیح است.

  • روش کار تکمیل شده: در روش کار تکمیل شده شناسایی درآمد و سود زمانی صورت می­‌گیرد که کل پیمان یا بخش عمده‌­ای از پیمان به جز کارهای جزئی تکمیل شده باشد. از مزایای اصلی این روش این به حداقل رسیدن شناسایی سودهایی که ممکن است کسب نشود می‌­توان اشاره کرد.
نکته
در قراردادهای پیمانکاری 5 درصد به عنوان سپرده حق بیمه و 10 به عنوان درصد سپرده حسن انجام کار نزد کارفرما نگهداری می­‌شود، این سپرده‌­ها بعد از پایان کار و با ارائه مفاصا حساب توسط پیمانکار به او عودت داده می­‌شود.

امکانات نرم افزار حسابداری پیمانکاری برای صاحبان مشاغل

انتخاب نرم افزار همیشه با مزایا و معایبی همراه بوده است که با استفاده از نرم افزار برای سازمان و شرکت به ارمغان می‌آید، اما صاحبان مشاغل پیش از خرید و انتخاب نرم افزار باید پرس‌وجو کرده و با امکانات نرم افزار آشنا شوند. امکانات نرم افزار پیمانکاری برای صاحبان مشاغل شامل موارد زیر می‌باشد:

    • امکان تعریف پروژه‌­های متعدد
    • امکان تعریف مراکز هزینه مختلف
    • امکان تعریف اشخاص به تفکیک پیمانکار، کارفرما، کارمند، کارگر، فروشندگان مصالح، شرکا، خریدار
    • امکان تعریف تنخواه گردان­‌ها و ثبت هزینه­‌های انجام شده توسط آن‌ها به تفکیک هر پروژه
    • امکان ثبت انواع هزینه­‌ها به تفکیک پروژه
    • امکان دسته بندی و تعریف انواع ابزار و مصالح در نرم افزار حسابداری پیمانکاری
    • امکان انتقال موجودی­‌ها میان انبارهای پروژه‌­ها
    • امکان محاسبه سود و زیان به تفکیک هر پروژه
    • امکان تهیه صورت وضعیت برای هر پروژه در بازه زمانی مختلف و به تفکیک هر پروژه
    • امکان تهیه لیست بدهکاران و بستانکاران و تهیه گزارش هزینه‌­های انجام شده
    • امکان تهیه گزارش گردش حساب­‌ها در هر پروژه توسط سیستم حسابداری پیمانکاری
    • امکان مشاهده نمودار هزینه­‌های هر پروژه و مقایسه هزینه­‌ها و سود و زیان پروژه­‌ها به صورت نموداری
    • امکان مشاهده سود و زیان پروژه‌ها به صورت درصدی
    • ثبت و ویرایش فاکتورهای خرید، فروش، مرجوعی
    • امکان بستن و انتقال حساب پروژه‌ها به تفکیک، به صورت خودکار در پایان سال
    • امکان ثبت درصد حسن انجام کار برای پیمانکار
    • امکان تهیه گزارش صورتحساب مربوط به حسن انجام کار

ویژگی های متمایز نرم افزارهای حسابداری پیمانکاری

چالش‌­های ایجاد شده در شرکت‌­های پیمانکاری در رابطه با حسابداری این شرکت­‌ها موجب شده تا شرکت‌­های پیمانکاری به دنبال استفاده از نرم افزار پیمانکاری باشند. ویژگی‌­ها یا مزایای نرم افزار حسابداری پیمانکاری را در تصویر زیر بیان نموده‌ایم.

ویژگی‌های نرم افزار حسابداری پیمانکاری و نرم افزار ساختمان سازی

ویژگی‌های متمایز نرم افزار پیمانکاری در سازمان‌ها

از دیگر امکانات نرم افزار پیمانکاری می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

    • امکان ثبت هزینه‌­های انجام شده برای هر قرارداد (از جمله هزینه ثبت حسابداری حقوق و دستمزد، استهلاک دارایی، پیمانکاران دسته دو، هزینه سربار و مواد و مصالح مصرف شده)
    • یکپارچگی سیستم حسابداری پیمانکاری با سیستم انبارداری، دریافت و پرداخت و حقوق دستمزد
    • امکان تسویه حساب انواع صورت وضعیت‌های دریافتی، پرداختی و صورت هزینه‌های اعتباری
    • امکان اخذ گزارش از درصد پیشرفت فیزیکی و ریالی پروژه به تفکیک هر قرارداد

نرم افزارهای حسابداری ساختمان سازی گزینه اول کسب و کارهای محبوب

امروزه شرکت‌­های پیمانکاری با توجه به تنوع پروژه‌­ها و وجود نرم افزار مناسب، در بدو تاسیس جهت حسابداری پیمانکاری ساختمان اقدام به خرید نرم افزار حسابداری ساختمان سازی می­‌نمایند، یکی از مزایای نرم افزار حسابداری ساختمان این است که انجام کار حسابداری با سرعت و دقت بالا صورت می‌­گیرد.

خرید نرم افزار حسابداری ساختمان سازی در ابتدا برای شرکت هزینه بر خواهد بود، اما با استفاده از این نرم افزار شرکت می­‌تواند سرمایه موردنیاز برای پروژه را تعیین کند، برنامه ریزی لازم را داشته باشد و در نهایت نسبت به جذب نیرو و خرید امکانات و تجهیزات اقدام نماید.

با توجه به مزایای نرم افزار حسابداری ساختمان سازی و اهمیت نرم افزار ساختمان سازی امروزه این نرم افزار در میان پیمانکاران گزینه کسب و کارهای محبوب شده و خرید نرم افزار حسابداری ساختمان الزامی است. (👈بهترین نرم افزار حسابداری رایگان برای کامپیوتر)

چرا ساختمان سازها به دنبال استفاده از نرم افزار حسابداری پیمانکاری هستند؟

پیمانکارانی که در ساختمان سازی فعالیت می­‌کنند از بدو شروع ساخت ساختمان به عنوان یک پروژه پیمانکاری تا زمان تحویل ساختمان، به دلیل پروژه‌­های متعدد، نیازمند یک تیم حسابداری قوی هستند؛ زیرا آگاهی از وضعیت پروژه­ها و قراردادها، میزان گردش مالی در هر پروژه امری ضروری است.

یک تیم حسابداری قوی در صورتی می­‌تواند، وظایف خود را به درستی انجام دهد که از یک نرم افزار حسابداری مناسب استفاده نماید، انجام وظایف مالی و حسابداری توسط گروه مالی و آگاهی از وضعیت پروژه از جمله مدیریت هزینه، اخذ گزارش­‌های موردنیاز، قیمت کل پروژه توسط پیمانکار با استفاده از نرم افزار حسابداری ساختمان سازی امکان پذیر می­‌گردد.

امکانات منحصر به فرد نرم افزارهای حسابداری ساختمان سازی

مطابق آنچه گفته شد و آنچه در واقعیت در رابطه با پروژه‌­های پیمانکاری رخ می‌­دهد، یک پیمانکار نیاز به یک سیستم حسابداری پیمانکاری خوب دارد، در این سیستم حسابداری پیمانکاری وجود یک نرم افزار ساختمان سازی الزامی‌ست.

نرم افزار مذکور باید دارای امکاناتی باشد که مشکلات پیمارنکاران را کاهش بدهد و از طرفی مورد پذیرش پیمانکاران قرار بگیرد. از جمله امکانات نرم افزار حسابداری پیمانکاری می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

ردیف امکانات نرم افزار پیمانکاری 
1 داشتن محیط ساده و کاربری آسان
2 قابلیت کنترل قیمت خدمات و مصالح
3 امکان محاسبه هزینه و انحراف بهای تمام شده(نحوه محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته چگونه است؟)
4 امکان صدور فاکتور
5 سرعت بالای پردازش اطلاعات
6 امکان تهیه صورت وضعیت موقت و نهایی پیمانکاری ساختمان
7 امکان پیش بینی قیمت تمام شده پروژه
8 امکان تعریف چندین پروژه‌ جهت تفکیک هزینه‌ها و بهای تمام شده هر پروژه
9 صدور چک و واریز نقدی از صندوق یا تنخواه به حساب هزینه‌های هر پروژه به صورت مجزا

دانلود نرم افزارهای حسابداری ساختمان سازی اندروید

گسترش زنجیره تولید صنعت ساختمان موجب شده تا نرم افزار حسابداری ساختمان سازی به صورت گسترده طراحی، تولید و روانه بازار شود. امکانات و مزایای نرم افزار ساختمان سازی از جمله عوامل گرایش پیمانکاران به سمت این نرم افزارها بوده است. به گونه‌­ای که هرچه نرم افزار حسابداری پیمانکاری ساختمان از قابلیت بالاتری برخوردار باشد، در بازار رقابت با اقبال بالاتری روبرو خواهد شد.

یکی از نرم افزارهای پیمانکاری که در سال­‌های اخیر با کاربرد و قابلیت بالا توسط تیم اجرایی قوی طراحی و تولید شده نرم افزار پیمانکاری آرین سیستم است. طراحی نرم افزار پیمانکاری آرین سیستم به گونه­‌ای طراحی شده که علاوه بر قابلیت اجرا بر روی کامپیوتر، نسخه اندروید آن به راحتی قابلیت دانلود و نصب بر روی گوشی‌­های هوشمند را دارد و از طریق نسخه وب اجرا می‌­شود. (👈نرم افزار برنامه ریزی تولید)

نرم افزار حسابداری اندروید ساختمان سازی آرین سیستم دارای امکاناتی می‌باشد که باید پیش از انتخاب و خرید نرم افزار با آن‌ها آشنا باشید. امکانات نرم افزار ساختمان سازی آرین سیستم را در تصویر زیر نشان داده‌ایم.

امکانات نرم افزار حسابداری ساختمان سازی و نرم افزار حسابداری پیمانکاری

امکاناتی که در نرم افزار ساختمان سازی آرین سیستم وجود دارد

از دیگر امکانات نرم افزار ساختمان سازی آرین سیستم، می‌توانیم به موارد زیر نیز اشاره کنیم:

    • محیط کاربری ساده، جذاب و قابل فهم
    • صدور انواع مختلف فاکتور و سرعت بالای پردازش اطلاعات

مزایای نرم افزارهای حسابداری ساختمان سازی

نرم افزار حسابداری ساختمان سازی از جمله نرم افزارهای پرکاربرد در بخش حسابداری پیمانکاری و ساختمان سازی است. استفاده از این نرم افزار موجب آسودگی خاطر پیمانکاران در رابطه با کنترل و مدیریت هزینه و درآمد، کنترل سررسید چک­‌های صادره، کاهش زمان انجام عملیات حسابداری، سرعت در تهیه گزارش‌­های مورد نیاز شده است.

به طور کلی مزایای استفاده از  نرم افزار حسابداری ساختمان سازی به شرح موارد زیر می‌باشد:

  • موجب مرتب سازی پروژه‌­ها می­‌شود.
  • امکان ثبت و معرفی بی نهایت پروژه را ممکن می‌­سازد.
  • مدیریت ارکان پروژه را برای پیمانکاران تسهیل می‌­کند.
  • موجب تسریع فرآیندهای حسابداری می­‌شود.
  • از قابلیت آرشیو پروژه‌­ها برخوردار است.
  • مدیریت انواع دریافتی و پرداختی، صدور چک، صدور فاکتور، حساب­‌های بانکی، مدیریت سود و زیان را ممکن می­‌سازد.

نرم افزار حسابداری ساختمان سازی در کنار نرم افزار حسابداری پیمانکاری

در مشاغل پیمانکاری و ساختمان سازی در صورتی که یک پیمانکار به صورت همزمان چندین پروژه در حال ساخت داشته باشد، برای نظم بخشیدن به فعالیت خود و همچنین کاهش دوره تکمیل پروژه و در نهایت کاهش هزینه­‌های ساخت به استفاده همزمان از نرم افزار حسابداری پیمانکاری و نرم افزار حسابداری ساختمان سازی نیاز پیدا خواهد کرد.

نتیجه گیری

تیم حسابداری برای پیش­برد اهداف پیمانکار مانند مدیریت پروژه، گزارش‌­گیری و در نهایت تسریع در روند مالی پروژه به نرم افزارهایی از جمله نرم افزار حسابداری پیمانکاری و نرم افزار حسابداری ساختمان سازی نیاز پیدا می‌­کند، به طور کلی نرم افزارهای یاد شده نقش بسزایی در یک شرکت پیمانکاری ایفا می­‌کنند.

با توجه به اهمیت حسابداری پیمانکاری در این مقاله تلاش کردیم که بتوانید مفاهیم و نکات مهم پیمانکاری را با معرفی نرم افزار پیمانکاری و ساختمان سازی به بهترین شکل ارائه دهیم تا بتوانید پروژه‌ها و موسسه خود را نظم دهید. در انتها اگر سوالی دارید می‌توانید در قسمت دیدگاه برایمان بنویسید.

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
در صورتی که سوالی ندارید به دیگران کمک کنید تا مشکلشان حل شود!

  1. سامان فتحی
    12 نوامبر 2017 ساعت 14:15

    سلام و خسته نباشید خدمته تک تک شما
    عالیه قیمت این نرم افزار چقدر هستش؟؟؟

    • سعید لطفعلی
      14 نوامبر 2017 ساعت 11:41

      سلام. خواهش میکنم. لطفا با شماره 02143027 تماس بگیرید.