فرایند تکوین محصول چیست و چه روش های اجرایی دارد؟
امروزه تغییرات گسترده در حوزه های مختلف کسب و کار ، مدیریت دانش و فناوری اطلاعات ، مدیران سازمان های مختلف را مجبور به استفاده از روش ها و فناوری های جدید کرده است. یکی از روش های مهم و موفق در این زمینه ، روش تحقیق و توسعه تکوین محصول است که امروزه در اکثر کشورها کاربرد دارد.
به دلیل اهمیت این موضوع در این مقاله به تعریف روش اجرایی طراحی و تکوین محصول و نرم افزار کنترل کیفی می پردازیم.
فرایند تکوین محصول چیست؟
فرایند طراحی و تکوین محصول ، به یکی از مهم ترین وظایف نرم افزار کنترل کیفیت گفته می شود که وظیفه رسیدگی به تکوین محصولات با کیفیت را بر عهده دارد. روش اجرایی تکوین محصول دارای مراحلی است که در ادامه بیان می شود. استفاده از فرآیند تکوین محصول در سازمان ، به افزایش کارایی و بهبود این فرایند کمک بسیاری خواهد کرد.
ﻣﺮاﺣﻞ ﺗﻜﻮﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮل
روش تکوین محصول در سازمان، دارای مراحل زیر است:
- تحلیل نیاز و درک آن
- امکان سنجی فنی ، برنامه ریزی و تهیه قرارداد
- طراحی کردن ، کنترل و تصدیق فرایند ساخت
شرح روش اجرایی در سیستم تکوین محصول
در اجرای تکوین محصول هدف چگونگی اجرای ملزومات روش اجرایی تکوین محصول از مرحله دریافت سفارش و پیشنهادات محصول تا مرحله تولید است. در اولین مرحله اجرای تکوین محصول توسط تیم تخصصی کیفیت محصولات متناسب با نیاز و جلب رضایت مشتری بررسی می شوند. اطلاعاتی که تیم در بررسی کیفیت محصول در نظر می گیرد بر اساس اطلاعاتی است که از مشتریان دریافت شده و یا بر اساس تجارب و مشخصات مهم محصول به دست می آید و اقداماتی همچون تامین کننده جدید محصول و بررسی قطعاتی که قبلاً مراحل تکوین محصول بر روی آن انجام شده و همچنین تغییرات اساسی در فرآیند تضمین کیفیت انجام می گیرد.
در مرحله بعدی یک سری از مشخصه های مراحل تکوین محصول که متشکل از شکل ظاهری، ایمنی محصول و مشخصه فنی است متناسب با کارکرد محصول بررسی می شود. معمولاً تایید و معرفی مشخصه های محصول با مشتری است ولی یک سری مشخصه ها توسط مشتری معرفی می شود که توسط تیم متخصص تکوین محصول تحت کنترل و علامت گذاری می شود. یکی دیگر از مراحل تکوین محصول بررسی تجهیزات و ماشین آلات از نظر توانایی و مقرون به صرفه بودن تولید محصول بر اساس جلب رضایت و نیاز مشتری است.
این مقاله را هم بخوانید: آشنایی کامل با مفاهیم fmea و sqa با زبانی ساده
استفاده از تکنیک FMEA یکی دیگر از مراحل تکوین محصول برای فرهنگ پیشگیری و برآوردسازی الزامات مشتریان به جای اصلاح محصول است. اجرای به موقع تکنیک FMEA با بررسی پارامترهای موثر ریسک های با الویت بالا را مدیریت می کند. دیگه به مرحله ای از فرآیند تکوین محصول رسیدیم که به منظور تدوین ترتیب فرآیند تولید وجود یک برنامه کنترل تکوین محصول همچون نرم افزار کنترل کیفیت می تواند مشخصه های تکوین محصول در سه مرحله تولید نمونه اولیه، تولید آزمایشی و انبوه را ثبت و توصیف کند.
در پایان این بحث می توان گفت به طور کلی در فرآیند تکوین محصول مواردی همچون تولید محصول نو و جدید، تغییر و بازنگری مشخصات محصول، تحول فرآیند تولید و روش های کنترلی به روزآوری می شود.
روش اجرایی تکوین محصول | آرین سیستم
نرم افزار تکوین محصول
آیا می دانستید که بیش از 10 میلیارد تومان در سال به علت خرابی های موجود در تولید محصول به دلیل عدم به کارگیری ابزار و روش های کنترل کیفیت محصول همچون روش تکوین محصول از دست می رود؟ بنابراین اجازه ندهید شرکت شما بخشی از این آمار باشد. به منظور اطمینان از کیفیت محصول با فرآیند تست خودکار در جهت افزایش اعتماد مشتری و اعتبار شرکت، در نرم افزار تضمین کیفیت ضوابط و مقررات ساخت محصول معتبر ایجاد و حفظ می شود و شرکت را قادر می سازد تا با دیگر شرکت های تولید کننده با کیفیت رقابت کند.
نرم افزار تضمین کیفیت آرین سیستم با بهره مندی از روش اجرایی تکوین محصول به طور سیستماتیک الگوهای و اقدامات مورد نیاز برای بهبود چرخه های توسعه را پیدا و اجرا می کند. نرم افزار تضمین کیفیت به شما امکان انعطاف پذیری را می دهد تا با ابزارهای کنترل کیفیت مناسب (QC tools) از جمله مدیریت تست، مدیریت ساخت و انتشار، ردیابی نقص، کنترل نسخه و موارد دیگر، ادغام و بازخورد سریع را برای شما فراهم می کند تا در زمان تولید از کیفیت محصول اطمینان حاصل کنید.
بیشتر بخوانید: هر آن چیزی که باید درباره کنترل کیفیت بدانید
اهمیت تکوین محصول در بخش مدیریت کنترل کیفیت آماری سازمان به اندازه ای است که خرید نرم افزار کنترل کیفیت و استفاده از آن در سازمان باعث افزایش کارایی و بازدهی در سازمان خواهد شد. در ادامه مقاله ویژگی ها و امکانات نرم افزار تکوین محصول را بیان خواهیم کرد.
- یکپارچگی 100 درصدی با نرم افزار تضمین کیفیت
- تعیین و تعریف مشخصات محصول
- تعیین قطعات استفاده شده در محصول
- تعیین مشخصات محصول
- مشخص کردن سوابق کیفیت محصول
- تعیین ویژگی های فنی محصول
- تهیه گزارش از تغییرات
- استاندارد سازی محصول طبق ضوابط ISO 9001
هدف ما در این مقاله معرفی فرآیند تکوین محصول و دلایل ضرورت استفاده از آن در سازمان ها بود. هم چنین برای آشنایی بیشتر با مراحل تکوین محصول یک نمونه نظام نامه تکوین محصول ، ارائه داده ایم. امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
دانلود نرم افزار تکوین محصول
دانلود فایل : نرم افزار تکوین محصول رایگان
فرمت : rar – حجم فایل ۱ مگابایت
دانلود فایل : نظامنامه تکوین محصول
فرمت : PDF – حجم فایل ۱ مگابایت
[av_one_fourth av_uid=’av-2tlrn8′]
[/av_one_fourth]
سلام دمت گرم این نرم افزار کجاش تکوین محصول بود
سلام
مقالات صرفا برای آموزش می باشند و در پست های دیگر سایت می توانید نرم افزار تکوین محصول را پیدا کنید